Skal lærere på twitter?

Skal lærere twitte og i givet fald hvorfor? Det spørgsmål har jeg tit stillet mig selv. Hver gang strander spørgsmålet på min bekymring for, om jeg overhovedet har noget interessant at byde ind med i forhold til andre og deres undervisning.

De fleste kender vel problemstillingen bare i en anden forklædning: Facebook. Mange har sikkert prøvet at harmes over vennernes tilsyneladende ligegyldige statusopdateringer fx “XX vasker nu” eller “YYskal handle ind til weekenden”. I sådanne tilfælde tænker man “nå og … ?”. Af samme grund har jeg hidtil holdt mig fra tjenester som twitter.

Men hvad nu, hvis man så på twitter med prof. øjne – altså så twitter som en del af fx et fagligt netværk? Kunne det måske give noget konstruktiv feedback? Tja, jeg ved det ikke, men måske skal jeg prøve det af i nær fremtid – hvis man tager et kig på videoen nedenfor (godt nok er den på engelsk, men den er nu nem nok at forstå, synes jeg), så åbner twitter bestemt nogle muligheder i forhold til at skabe sig et fag-fagligt netværk. Det kan som bekendt være en øjenåbner at diskutere sin undervisning med kolleger ikke blot dem fra lærerværelset … næh, snarere alle de andre.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=3tT6N_8wcn4]

Hvis du har erfaringer med dette medie, må du hellere end gerne smide en kommentar til dette indlæg. Tror du på ideen?

Share

1 Kommentar på "Skal lærere på twitter?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*