Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Animoto – lav dine egne fede filmsekvenser

 Animoto er et værktøj, der i en helt simpel opsætning kan lave  flotte og lækre filmklip, som eleven fx efterfølgende kan downloade for at sætte ind i andre medieproduktioner, embedde for at indsætte i weblogs eller måske ligefrem bruge på en hjemme side som eksempelvis wix.

Med Animoto kan man helt enkelt lave små, flotte og fede film om alt mellem himmel og jord. Filmene er nemme at producere, man vælger blot sine still-billeder, videoklip, musikken og et tema – så “koger” Animoto selv en film sammen, der kan offentliggøres i eksempelvis intra.

På denne måde udelader man godt nok selve instruktørdelen i filmproduktionen, til gengæld får man nogle korte film (30 sek., hvis det skal være gratis), der holder et højt tempo, og som på det visuelle plan fremstår meget lindbydende. Hvis brugeren har oprettet en fotosamling i Flickr, kan fotosamlingen uden problemer sammenkobles med Animoto. Man vælger blot sin fotosamling fra Flickr, og så importerer Animoto selv billederne ind på klippebordet.

Animotos helt store styrke er evnen til at lave fede filmsekvenser, hvor dynamik og effekter kan fastholde seeren i de få sek. filmen varer. I gratis-delen varer en film 30 sek. – i den tid har vi altså mulighed for at fange en meget intens og koncentreret opmærksomhed, hvilket man som fx lærer kan udnytte til at få et fagligt udbytte.

Animoto er helt sikkert en Web 2.0-tjeneste som jeg vil prøve i det kommende skoleår.

Hvis du er tvivl om filmenes indbydende design, så kig med på den film, jeg kogte sammen som et forsøg i løbet af 5 minutter:

Vilde Feriefotos (et animoto-forsøg)

Share

Be the first to comment on "Animoto – lav dine egne fede filmsekvenser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*