Husker du at lave backup?

Når vi nu har så travlt med at anvende computere i forberedelsen af vores undervisning, så er det ekstravigtigt, at man husker at lave backups af harddisken jævnligt. Jeg ved godt, at mange bruger skyen – men alligevel (din computer lever ikke evigt).

De fleste undersøgelser af folks computervaner viser desværre, at alt for man­ge glem­mer at lave back­up af de­res bil­leder, mu­sik, video-klip, vig­tige do­ku­men­ter og an­dre da­ta på com­pu­teren. Dette kan hurtigt vise sig at blive et problem, hvis hard­disken dør el­ler com­pu­te­ren bliver stjå­let, så er alt tabt – det er dumt, eftersom det både er nemt og relativt bil­ligt at lave en sik­ker on­line back­up på inter­nettet.

Det er her, at idrive kommer ind i billedet. En on­line back­up kan også bruges, hvis det vær­ste skul­le ske, da man og­så kan gen­dan­ne do­ku­men­ter, som ved en fejl er blevet slettet. Såfremt du gør brug af idrive, kan man end­da væl­ge mel­lem for­skel­lige ver­sio­ner af et do­ku­ment – det er temmelig smart, hvis mn fx har fore­ta­get æn­drin­ger i det. Derudover må man sige, idrive er en snedig måde at sikre sine filer i tilfælde af virusangreb.

Idrive er en såkaldt remote backup, hvilket betyder, at der installeres et backup-program på din computer, hvorefter du selv vælger, hvilke mapper du vil foretage backup af – herefter laver programmet helt automatisk en krypteret online internet backup. Det er smart, eftersom brugeren herefter kan hente filerne ned på alle andre computere, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan prøve programmet ganske gratis, for at se hvordan det virker. Det er iøvrigt helt gratis op til 5 GB data. Derefter koster det – hvor meget fremgår af idrives website, men priserne er bestemt både rimelige og overkommelige.Du kan evt. læse en meget omfattende test af idrive på spywarefri.dk – klik her

Det fede ved lige netop denne tjeneste er, at du også kan downloade den som applikation til din smartphone – uanset om du har en iphone eller android.

Share

Be the first to comment on "Husker du at lave backup?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*