Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Billedbehandling blandt skyer

Hvad man dog ikke kan i skyen. Jeg må indrømme, at jeg bliver mere og mere nysgerrig, når det handler om cloudcomputing – altså det der med skyen og computere. Jeg har i den forløbne uge blogget lidt om nogle fototjenester i skyen, hvor man kan opnå forskellige effekter i forhold til et givent billede.

Men kan man gå skridtet videre, og foretage den egentlige billedbehandling oppe i skyen og få nogle brugbare resultater? Svaret er naturligvis, at det kan sagtens lade sig gøre. Der er også flere muligheder oppe i skyen på dette punkt. Hvorfor egentlig overlade så meget af ens computertid til tjenester, som er baseret på cloudcomputing? Jeg kan faktisk kun finde et gyldigt svar: På denne måde kan man frigøre plads på computeren til andre ting – hvis man baserer sine programmer på online tjenester, må der alt andet lige blive frigjort plads på harddisken, hvilket vel heller ikke er så ringe endda?! Nå, tilbage til det, som dette indlæg skal omhandle – billedbehandling i skyen.

For at være helt ærlig så findes der vanvittig mange muligheder, når det kommer til online billedbehandling. Det vil blive alt for omfattende at nævne samtlige muligheder i et blogindlæg som dette – ja, måske i det hele taget. Derfor vil jeg kun nævne nogle få:

Befunky.com er et relativt imponerende værktøj i forbindelse med online billedbehandling. Dette onlinebaserede billedbehandlingsprogram kan det meste og hel del til. Det fede ved sitet er, at du ikke behøver at lade dig registrere, der er intet at downloade (alt klares fra skyen) og endelig det hele er gratis. Du kan naturligvis mod betaling (maximalt ca. 15 $/mdr.) tilkøbe en udvidet version af sitet – men hvorfor det, gratisudgaven kan snildt dække de flestes behov.

Picnik.com er ligeledes et forholdsvist ret så imponerende stykke online-tool, når det kommer til billedbehandling på nettet. Dette site komunikerer med fx facebook, hvilket kan være snedigt nok (da man som bruger så slipper for at oprette endnu en bruger, som kan være svær at huske senere). Igen kan man mod betaling opnår yderligere fordele, men gratis dækker også i dette tilfælde de flestes behov.

Sumopaint.com skulle efter sigende være blandt de førende, når det kommer til netbaserede billedbehandlingstjenester. Jeg ved det ikke, eftersom jeg aldrig har prøvet kræfter med sitet. Umiddelbart ser det dog lovende ud – sitet tilbyder uden tvivl både billedredigering og -manipulation, hvilket kan være nyttigt i forbindelse med undervisning. Hvis du har erfaringer med sumopaint så efterlad gerne en kommentar.

Pixer.us er er et af de lidt mere simple billedbehandlingsprogrammer online uden de helt vilde muligheder. Man har dog alle de almindelige muligheder for at ændre størrelse, beskære, rotere og ændre på lys, billeder, skarphed bla bla  osv. Dertil kommer en række specialeffekter, som man kan benytte på sine billeder. Disse effekter har dog ingen ikke  indstillingsmuligheder. Et ok site til mindre elever eller til lidt hurtig og simpel redigering.

Fotoflexer.com bliver det sidste billedredigeringsværktøj, som jeg vil nævne i denne omgang. Fotoflexer er uden tvivl området limousine. Her er muligheder for det hele – udover de gængse standardfunktioner får man her adgang til en hel spand af specielle effekter og muligheder som fx morphing. Dét, der imponerer mest imponerende er dog, at sitet åbner op for at arbejde i layers, hvilket dermed giver mulighed for temmelig avanceret billedbehandling – husk det her er ikke Adobes proffesionelle PhotoShop. De færdige billeder kan man gemme i standardformaterne fx jpg eller png. Men man kan også vælge at udgive sine fotos direkte i fx facebook, flicker og eller andre online tjenester. Det er også en mulighed at sende billedet som en URL eller som mail. Det skal lige nævnes, at det ikke er en nødvendighed at oprette en konto for at gøre brug af sitet – fedt.

Share

Be the first to comment on "Billedbehandling blandt skyer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*