Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Lad ikke teknikken styre skolen!

Således kan man læse i en artikel af Maria Larsen, som er publiceret i magasinet “Frie skoler, nr. 7/2011” – de frie skolers pendant til bladet “Folkeskolen”, der udgives af Danmarks Lærerforening. “Interessant”, tænkte jeg, da magasinet landede på køkkenbordet

Når man læser artiklen opdager man, at forfatteren faktisk har nogle pointer, som alle skoler burde overveje nøje inden, at de investerer alt for massivt i IT. Et rigtigt godt eksempel er, at artiklen fx slår fast, at lærere skal klædes ordentligt på, hvis man med rimelighed forventer, at de nye teknologier skal inddrages i den daglige undervisning. Dette ligger meget fint i tråd med det, som jeg med jævne mellemrum oplever blandt kolleger – altså en slags modvilje mod teknologiens mange muligheder fx gratis tjenester på  nettet.

Et andet men lige så godt eksempel kunne være, at mange lærere fejlagtigt mener, at man blot skal digitalisere det vante undervisningsmateriale, hvorefter den hellige grav er velforvaret. I praksis vil det sige, at man blot blæser en tekst op på et smartboard i fx word-format. Dette har dog ikke ret meget at gøre med digital undervisning. Endelig slår artiklen også fast, at teknologi og pædagogik sagtens kan forenes, hvis man opfatter teknologierne som muligheder for fx differentiering eller en anderledes læringsstil end den vante.

Hvis du skulle have fået lyst til at læse hele artiklen, så klik her.

Share

Be the first to comment on "Lad ikke teknikken styre skolen!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*