Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

E-reolen, lån e-bøger via fokebiblioteket

Jeg har lige opdaget, at man via folkebiblioteket kan låne e-bøger, som kan læses på din egen pc /tablet. Projektet er meget lig et tidligere omtalt projekt netlydbog.dk, som du også kan finde i menuen ude til højre. Disse to sites ligger meget godt i forlængelse af mit fokus på faglig læsning eller bare læsning generelt.

Lån en e-bog via E-reolen når det passer dig. Der kræves blot et lånerkort til folkebiblioteket, som kan fåes vedr ved direkte henvendelse på biblioteket. Du kan læse bogen på din computer, ipad, iphone, smartphone. Lånetiden for en e-bog er 30 dage.

Du skal bruge følgende for at kunne låne e-bøger via e-reolen.dk:

  • For at læse e-bøgerne på din computer skal du have Adobe digital Edition, som kan læse e-bøgerne (e-pub).
  • For at styre rettighederne på de bøger du låner f.eks. udlånstid, skal du have en Adobe ID 
  • Hvis du vil læse e-bøgerne på ipad eller iphone så skal du hente bluefire reader i app store – også her skal du bruge din Adobe ID   – se mere her
  • Har du en smartphone eller en tabletpc med Android system, skal du bruge Aldiko bookreader

 Projektet ”Folkebibliotekernes e-bogs projekt” er et  projekt med støtte fra Udviklingspuljen hos Styrelsen for Bibliotek og  Medier. Projektet er påbegyndt i foråret 2011 og løber foreløbig frem til og med31.12.2012.

Partnere i projektet er de 6 centralbiblioteker: Gentofte, Roskilde, Odense, Vejle, Herning og Aalborg, bibliotekerne i  konsortiet bag Netlydbog.dk: Frederiksberg, Købbenhavn og  Aarhus samt Licensgruppen, forlagene Gyldendal og Lindhardt &  Ringhof og leverandørerne DBC og Publizon samt Litteratursiden.dk – altså de samme organisationer, som står bag netlydbog.dk

Det er projektets opgave at etablere en ny national ebogsservice til  folkebibliotekernes lånere, som baserer sig på en platformsuafhængig  moderne arkitektur. Projektet skal etablere et bæredygtigt, holdbart og attraktivt  ebogstilbud og omfatter litteraturformidling, partnerskab med forlag,  arbejde med nye forretningsmodeller og ny teknologi – også til de mobile  platforme.

Be the first to comment on "E-reolen, lån e-bøger via fokebiblioteket"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*