Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Skolen i skydrive eller ….. ???

På min daglige arbejdsplads diskuterer vi jævnligt MSword kontra Libre (Open Office), men måske skulle man begynde diskussionen et helt andet sted? Jeg har i lang tid været bekendt med MS-skydrive, men det var først for nylig, at jeg fik taget mig sammen til at undersøge fænomenet – skydrive indeholder ubetinget nogle muligheder bla. for licensbesparelser, hvordan det?

Jeg har ikke den fjerneste idé om, hvad en skolelicens til Microsoft officepakke koster, men det løber helt sikkert op, det er hævet over enhver tvivl. Skydrive tilbyder den enkelte bruger 25 GB plads oppe i skyen – og endnu federe: Skydrive åbner ligeledes mulighed for at bruge word, excel osv. som en slags skybaseret service. Altså man behøver ikke at have eksempelvis word installeret direkte på computeren, når blot der er netadgang, og man er i besiddelse af et windows live-id (fx en hotmail-adr.). Såfremt man opfylder disse forhold, så kan man så og sige “streame” word ned på den enkelte computer, hvorefter man gemmer sine dokumenter oppe i skyen – dit live-id sikrer dig adgang til dine dokumenter. Denne service tilbyder 25GB gratis personlig opbevaring, med individuelle filer er begrænset til at kunne fylde maks. 50 MB.

Dropbox kan gøre det samme, og kan også indbygges i windows stifinderen/min computer og virker her som en almindeligt dokument/fil folder. Dokumenter og billeder der placeres i den mappe kan sese fra alle steder og alle computere + smartphones.

Endelig skal det nævnes, at Google Doc også kunne være en mulighed eller sugarsync.com.

Hvis du vil have forståelse af selve fænomenet “cloud computing”, så se videoklippet nedenfor. Filmen udviklet af Digitaliseringsstyrelsen (det tidligere IT- og Telestyrelsen).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZTgFqBFXkjU]

Klik her, hvis du vil lære mere om MSskydrive

Share

Be the first to comment on "Skolen i skydrive eller ….. ???"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*