Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Grammatikøvelser og andet … måske mest for dansklærere og begyndere

For et par indlæg siden udgav jeg her på bloggen et indlæg omhandlende danskfaget i en digital tidsalder. Det indlæg har jeg høstet lidt reaktioner på – mest uformelle og en enkelt officiel kommentar. For at følge op på dette indlæg om danskfaget i den digitale tidsalder, har jeg undersøgt nettet lidt mere og fundet nogle sites med bla. online grammatikøvelser, se bare her.

Grammatik på dansk sitet indeholder tre lektioner, hvor man kan læse om og lave øvelser indenfor hver enkelt lektion. Lektion A omhandler ordklasser, lektion B ledfunktioner, og lektion C hel- og ledsætninger. Genialt site, synes jeg

Skriveportalen sitet indfører brugeren i dansk grammatik på et lidt udvidet niveau via forskellige øvelser i diverse grammatiske “discipliner” – sitet er primært henvendt til elever på HF-niveau, men kan vel også finde anvendelse i folkeskolen.

ddoo – Den Danske Online Ordbog, det siger vidst sig selv? Genialt er sitet under alle omstændigheder.

Ann-Berit -sitet indeholder mange spændende ideer og materialer til danskundervisning i 1.-6. klasse. Sitet indeholder desuden en ret så omfattende linksamling.

Genreserien – Genreserien er et virkelig godt materiale, med mange gode meddigtende opgaver og velvalgte tekster.

Danskspil – Her er en samling gode onlinespil- og test. Eleverne kan fx træne synonymer og komma.

Sprog i bevægelse – Har du elever, der har brug for at bevæge sig, mens de arbejder med stavning og grammatik, er der inspiration at hente her. Henvender sig både til lærere og forældre.

Danskagenten – Dette web-site henvender sig til dansklærere, studerende, forældre og andre med interesse for danskfaget i grundskolen.

Gyldendals danskportal Gør din danskundervisning digital med en lang række nye undervisningsforløb inden for danskfagets områder, og få adgang til et stort bibliotek med billedkunst, levende billeder og musik, skønlitteratur og sagprosa.

Måske jeg skulle finde lignende sites til engelsk- tysklærere? Har du ideer til sites, så smid gerne en kommentar til dette indlæg.

Share

Be the first to comment on "Grammatikøvelser og andet … måske mest for dansklærere og begyndere"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*