Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Sammenlign lande all over the world

Så fandt den stolte underviser i geografi og samfundsfag lige et helt vildt genialt website, når det handler om at sammenligne lande fx i forhold til lille Danmark. Sitet hedder “If it were my home dot com” bare skrevet i en lang køre – se bare her: ifitweremyhome.com 

IfItWereMyHome er en online service, som heldigvis ikke kræver login. Sitet er helt utroligt enkelt, let og sjovt at bruge for elever på næsten alle niveauer (sitet er på engelsk, så lidt engelskkundskaber vil uden tvivl være en fordel). Vælg to lande, som du gerne vil sammenligne – f.eks. Danmark og Jomfruøerne  – og PLING, lynhurtigt kan man se forskellen de to lande i mellem på en række forskellige punkter, som fx olieforbrug, arbejdsløshed, fertilitet ….. you name it!

Først og fremmest kan du se, hvor stort det valgte land er sammenlignet med Danmark – det bliver simpelthen vist grafisk på en måde, som alle elever vil kunne forstå. Endelig indeholder sitet også en længere smøre om nogle generelle forhold ved det land, som du sammenligner fx Danmark med – igen på engelsk, men google-oversæt kunne være en mulighed for yngre elever. Ja, jeg ved godt, at google-oversæt bestemt ikke er fejlfri (langt fra), men alligevel mener jeg, at servicen sagtens vil kunne finde sin berettigelse i forhold til et site, som det i dette indlæg, beskrevne.

Klik på linket her og se en lille filmstump om dette vidunderlige site.

I samme boldgade kunne man lige nævne det fine site Toporopa, som blev omtalt på skolestuen.blogspot.com mandag den 19. september 2011 – sådan et site gør uden tvivl også undervisningen i geografi sjovere for både elever og lærer.

Share

Be the first to comment on "Sammenlign lande all over the world"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*