audioBoo – lydens youtube

Youtube kender de fleste – altså find en film et eller andet åndsvagt, hvor nogen dummer sig. Nogle bruger dog også youtube som en slags vidensdeling, hvor film forklarer diverse problemstillinger se fx frividen.dk Men kan man mon også vidensdele kun vhja. lyd? Ja, svaret må være audioboo.fm 

Nogle vil måske kalde audioboo for lydenes youtube, og sammenligningen er ikke helt ved siden af. For audioboo handler om at optage, uploade og dele lydoptagelser. Det koster ikke noget at oprette en profil hos audioboo, når profilen er oprettet, er man stort set i gang med det, det hele handler om – at dele sine lydoptagelser. Som jeg ser dette åbner dette site nogle nye muligheder for at inddrage smartphonen i undervisningen (gerne i en kombination med de såkaldte QR-tags), eftersom audioboo også kan hentes som en app til android, iphone og Nokia.

Med en app’en er det muligt at optage og uploade op til 5 min. lyd direkte til audioboo, hvorefter det hele hurtigt kan deles med fx klassekammeraterne. På sitet er det nemlig også muligt at følge bestemte brugeres uploads. Dette skaber selvsagt muligheder for den moderne underviser, som gerne vil være med længst fremme på “beatet”, når det handler om afvekslende undervisningsmåder. Man kan med lidt god vilje godt betegne audioboo som en slags mini-podcasts.

Uden at tage munden for fuld tror jeg godt, at man kunne optage uploade små mundtlige instruktioner i de forskellige fag, som elever herefter kunne abonnere på og få leveret direkte på deres telefon, laptop eller måske ipad.  Dette medie skal helt sikkert afprøves mere indgående i den nærmeste fremtid i min syvende klasse. Måske ligger du, kære læser, allerede inde med nogle gode erfaringer ang. audioboo? I så fald ville det være fedt om du ville dele disse via dette indlæg, med andre ord smid gerne en kommentar …..

Share

Be the first to comment on "audioBoo – lydens youtube"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*