Læsesvage elever, sådan kan du hjælpe

I nogle af de klasser, jeg underviser, sidder der en række læsesvage elever. Jeg har i den forbindelse tit tænkt, hvordan man som lærer kan imødekomme deres læsehandica. Udover at eleverne naturligvis bør bruge CD-ord eller netapp’en “adgang for alle“, så er det rent faktisk muligt at komme disse elever i møde rent læsefagligt i højere grad end tidligere takket være internettet – FEDT, ik’?

Dette indlæg skal omhandle to rigtig smarte muligheder for netlydbøger. Alle elever med et dokumenteret læsehandicap kan gratis blive medlem af NOTA og dermed også E17 – eneste krav er, at de kan dokumentere deres læsehandicap. Som medlem eller bruger har man mulighed for at streame eller få lydbøger tilsendt med posten. Faktisk får man adgang til mere end 20.000 titler fra folkebibliotekernes lydbogssamlinger og titelantallet vokser jævnt hele tiden. Det fede er, at man som undervise også kan opnå adgang således, at man kan hjælpe sine elever med titler osv., tryk her og læs mere eller se nedenstående vide:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=muYyCZExy34&feature=related]

 

Den anden mulighed er websitet netlydbog.dk, som er de danske folkebibliotekers netlydbogs-site. Ja, det lyder indviklet, men i virkeligheden er det meget enkelt. Hvis dit lokale folkebibliotek er tilmeldt ordningen, så har du som låner også mulighed for at benytte dig af denne service. Alt du skal gøre, er, at logge dig på sitet med dine almindelige låneroplysninger (cpr. nr og og den personlige talkode), herefter har du mulighed for afhængigt af dit folkebiblioteks aftale at låne op til 30 lydbøger/mdr. I mit tilfælde betyder det, at jeg hver måned kan låne 25 titler i fx mp3-format. Lånetiden er 30 dage, og filen sletter sig selv, når tiden er udløbet, men du kan jo bare låne lydbogen igen – lige så mange gange du gider, det er da smart.

Share

Be the first to comment on "Læsesvage elever, sådan kan du hjælpe"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*