Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Vidste du …

at jeg den 9. september udgav et indlæg her på bloggen om gode steder på nettet, hvor man kan hente inspiration til de digitale læringsrum? Uanset dit svar har jeg besluttet at udvide servicen med endnu et indlæg om det samme emne. 

Hvorfor bruger jeg så relativt meget tid på at læse blogs omhandlende digitale læringsressourcer? Svaret er ganske simpelt, at jeg tror på fremtiden. De forskellige gadgets og devices, som vinder større og bredere udbredelse i samfundet som helhed er ikke længere døgnfluer – de er kommet for at blive. Af samme grund mener jeg, at man som underviser dermed også er nødt til  at forholde sig positivt til eksempelvis smartphones eller computertablets – den moderne underviser er simpelthen tvunget til at se udviklingen på den elektroniske front som aktiv.

Nok om det! Neden for får du 4 gode indgange til digital inspiration på nettet:

Fremtidslaboratoriet er en indgang til en eventyrlig digital verden, som kun venter på, at lærere og elever tager springet og går igang med at lege. Ambition er ganske enkelt at gøre det let og sjovt at bruge digitale redskaber i undervisningen.

Fremtidslaboratoriet udvikler opgaver og temaer, som kan bruges direkte i undervisningen. Opgaverne tager udgangspunkt i folkeskolens ‘Fælles mål’ og introducerer digitale redskaber i undervisningen. Der ligger hobevis af gratis digitale redskaber af høj kvalitet på internettet og denne ressource skal selvfølgelig ud i klasserne. Man kan sige, at Fremtidslaboratoriet.dk er et sølvfad, hvor der serveres gennemtestede opgaver, redskaber og temaer lige til at bruge.

Uffe Sørensen – en af folkene bag LærIT har et privat, hvor han også udgiver sine tanker og ideer om digital undervisning i fx folkeskolen. Indlæggene har faktisk temmelig høj kvalitet. Der er ikke langt fra tanke til konkret handling, når man har læst et indlæg forfattet af Uffe Sørensen. Jeg forsøger at besøge hans site så ofte som tiden tillader det.

iLæring er et site skrevet og drevet af folkeskolelæreren Torben Møller, der dog pt. er ansat som pædagogisk vejleder i Forsvaret. Sitet er ofte langt fremme på “beatet”, når det handler om ny digital teknologi til brug for undervisning – også på folkeskoleniveau.

IT i Folkeskolen omhandler ja, det har du vidst gættet. Denne Blog er faktisk en af mine helt nye opdagelser, men den tegner bestemt lovende, hvilket også er grunden til, at den er medtaget i dette indlæg. Umiddelbart indeholder bloggen ganske mange fede indlæg om online digitale læringsressourcer. Sitet skal helt sikkert udforskes meget mere i tiden, som kommer.

 

Share

Be the first to comment on "Vidste du …"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*