Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Stilemner.dk | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Stilemner.dk

Så sidder man der, og forbereder sig. Lidt på herrens mark – for hvad er det lige der, skal med og hvad kan man udelade. Jeg tror, de fleste jævnligt befinder sig i situationen ligegyldigt, hvor længe man har været i branchen.

Denne gang handler det om, at jeg skal forberede et undervisningsforløb omhandlende “sagprosa” – det handler ikke om, at jeg ikke er bekendt med genren og dens genretræk. Næh, det handler mere om, at jeg gerne vil forny mig således, at jeg ikke bare gør som jeg plejer.

I den forbindelse fandt/faldt jeg ved et tilfælde over gratis-sitet stilemner.dk, hvor man ganske gratis kan få adgang til en lang række stiloplæg indenfor en endnu længere række underemner. Eneste betingelse er, at man naturligvis skal huskeogså selv at bidrage til databasen ved at lægge sine egne stilemner op – altså de skal deles med andre. Jeg tænker, at man skal lade være med at tænke “Ahr, det er nok ikke godt nok til stilemner.dk”, lad de andre brugere vurdere, hvorvidt et emne er ok eller ej. Hvis det er noget, man kan bruge så er det fint, hvis ikke så går det nok også.

Idémanden bag hedder Martin Kramer, og han udtaler selv på sitet følgende, citat:

“Tankerne bag stileemner.dk er at skabe en platform, hvor du som underviser kan hente stileemner til din undervisning. Mit navn er Martin Kramer. Jeg er skolelærer på en skole i Valby, og underviser i dansk på tiende år.

Ideen kom til mig en dag, hvor en elev spurgte mig:

“HVORDAN SKAL DENNE NOVELLE NOGENSINDE BLIVE SPÆNDENDE?”

Jeg tænkte kort over dette, og svarede “Skriv den baglæns…” Eleven kiggede underligt på mig, men så potentialet i udfordringen, og endte med at aflevere en utrolig god og meget atypisk novelle.

Siden da hang tanken fast: 

FORTÆLLINGEN ER SOM UDGANGSPUNKT IKKE BUNDET AF FORM. HVAD MED AT VENDE DET HELE LIDT PÅ HOVEDET…MÅSKE KUNNE MAN LAVE NOGLE OPGAVER SOM ELEVERNE RENT FAKTISK FINDER SJOVE, MÆRKELIGE OG UDFORDRENDE, OG SOM SAMTIDIG ÅBNER OP FOR, AT JEG KAN ARBEJDE MERE I DYBDEN MED GENRER, SKRIVESTIL OG FORM.

Det tog fart, og her to år senere er tanken blevet en realitet ved denne side.

Min tanke er, at du som lærer gør brug af den som supplement til din almindelige undervisning.”

 

Be the first to comment on "Stilemner.dk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*