Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Gratis billeder på nettet | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Gratis billeder på nettet

Gratis billeder på nettet? Som i jeg skal slet ikke betale noget for at bruge dem? Findes det?

Ja, det findes og kan være nyttigt i mange sammenhænge – også ud fra en undervisers synsvinkel.

Det er naturligvis oplagt, hvis du har en blog eller en hjemmeside, du gerne vil peppe op med nogle flotte billeder? i sådanne tilfælde findes der masser af muligheder on the internet. Men, for der er selvfølgelig altid et men. Man skal altid være være opmærksom på eventuel pris og ikke mindst rettighedskravene. Det sidste skal sikre, at du ikke træder nogen over tæerne ved at bruge deres billeder i sammenhænge, som de ikke bryder sig om. Nedenfor kan du se mine 10 bud på websites med store udvalg af billeder til fri afbenyttelse.

GOOGLE IMAGES – Googles er en næsten uudtømmelig kilde til billeder. Man skal dog være meget opmærksom på, at Google ikke sorterer mellem billeder med rettighedskrav og billeder uden rettighedskrav i søgningen. Du skal derfor altid må tjekke, om der står noteret rettigheder ved billedet eller ej, hvis du gør brug af google images.

WIKIMEDIA COMMONS – Wikimedia Commons er en fantastisk stor samling af diverse mediefiler, som uden undtagelse er gratis og nok så vigtigt uden ophavsret. Her kan alle finde såvel billeder, video, lydfiler og illustrationer.

FLICKR – Flickr er et online fotofællesskab, hvor brugere worldwide deler deres billeder. Man skal være opmærksom på at mange af billederne er omfattet af diverse rettighedskrav, men hvis du indstiller søgekriterierne til kommerciel brug, er der tusindvis af gratis billeder tilgængelige. Du skal oprette en (gratis) brugerprofil for at få adgang til herlighederne.

ARCHIVE –  På Archive finder du tonsvis af billeder samt videoer, lyd og musik – uden rettighedskrav. Det meste af materialet på archive må du altså bruge kvit og frit.

IMGUR – Imgur er et site, hvor folk deler billeder fra deres hverdag. Sitet er en vaskeægte guldgrube, hvor man kan finde en mange gode billeder. Du skal dog være opmærksom på, om personen/fotografen, har copyright på sine billeder – i så fald skal vedkommende krediteres herfor.

STOCKVAULT – Et site med et kæmpestort arkiv af gratis billeder. På Stockvault er der ydermere, som en lille bonus fristes man til at sige, et ret stort udvalg af 3D-billeder og forskellige former for grafisk materiale.

EVERYSTOCKPHOTO – En såkaldt billeddatabase, hvor billederne er hentet ind fra forskellige kilder og hjemmesider. Her skal man være opmærksom på eventuelle rettighedskrav.

MORGUEFILE – Dette site er landet, som flyder med mælk og honning. På Morguefile er alle billeder uden rettighedskrav. Her kan du kort sagt plukke alle de billeder i det omfang, du lyster – kvit og frit.

FREEDIGITALPHOTOS – På Freedigitalphotos er billederne inddelt i kategorier. Billederne på dette site er ydermere kun frit tilgængelige i opløsningen 400×267, og ejeren/fotografen skal krediteres med et link.

FREEIMAGES – Dette site kan vel bedst beskrives som lidt i tråd med Imgur – altså en side, hvor tusindvis af brugere lægger billeder op og deler dem. Ganske som på Imgur skal du her være opmærksom på, hvorvidt fotografen skal krediteres for sit billede.

 

NB! Billedet til dette indlæg er i øvrigt plukket via morguefile

Be the first to comment on "Gratis billeder på nettet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*