Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Et kort overblik | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Et kort overblik

Jeg er en af den slags lærere, der har den store glæde at undervise i både samfundsfag og geografi. Uden fis så mener jeg faktisk, at det er en glæde, eftersom de 2 fag i min optik hænger uløseligt sammen. Det er ikke så tit, at man har brug for at kunne udnytte fællesfaglige kompetanceområder de to nævnte fag imellem.

Til det brug faldt jeg forleden dag over et fantastisk værktøj, som tilmed er gratis at benytte. GE Teach er navnet på et simpelt onlineværktøj (der utvivlsomt også vil virke godt og illustrativt på et smartboard)

geteach population density

Som det tydeligt ses af ovenstående screenshot, så er GE Teach en enestående mulighed for at sammenligne data fra forskellige typer af kort. I ovenstående eksempel har jeg valgt at sammenligne eller anskueliggøre jordens samlede befolkning med befolkningstætheden på jorden. Denne sammenligning giver således eleverne mulighed for at se, hvor på jorden mennesker lever i det tættest befolkede lande. Hvilket igen åbner op for nogle spændende diskussioner i såvel geografi som i samfundsfag.

Kort fortalt går GE Teach ud på, at man sammenligner forskellige kort side-by side i det samme skærmbillede. Kortene vælges ud fra galleri, hvorefter der er forskellige lag, man kan lægge ned over de valgte kort. Det er supernemt at bruge.

Be the first to comment on "Et kort overblik"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*