Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Flipped classroom | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Flipped classroom

Flipped Classrom – selvproducerede videoforklaringer, der kan give læreren mere 1:1-tid med eleverne i undervisningen. Det er faktisk ikke helt løgn, det der med tiden til eleverne, det har jeg konstateret hver gang, jeg har ‘flippet’ min undervisning.

Rigtig mange lærere synes, at det kan være noget så grænseoverskridende at høre sig selv på video – ikke desto mindre har de selvsamme lærere intet problem med at bede eleverne optage film af sig selv i diverse fag-faglige sammenhænge. Og jo, det er underligt at høre sig selv de første par gange, men ligesom med det meste andet her i livet, så vænner man sig hurtigt til dette.

Min erfaring med Flipped Classroom er lidt blandet. Det kan være et rigtigt godt værktøj i nogle sammenhænge. Jeg er ikke typen, som anvender Flipped Classroom hele tiden. Jeg forsøger at dosere mine videoforklaringer således, at det ikke bliver hverdag for eleverne. Herved opnår jeg (håber jeg), at de finder det der med at flippe spændende og nyskabende. Jeg er ligeledes heller ikke bleg for at gøre brug af andres videoforklaringer fx Anders Schunks udmærkede forklaringer fra youtube-kanalen ‘minutdansk’.

Netop Anders Schunk har netop udgivet et gratis hæfte angående Flipped Classroom, som du kan hente ved at på: http://andersschunk.dk/ Anders er ikke Hr.-hvem-som-helst når det handler om flipped Classroom i Danmark. Han er vel nok i virkeligheden den lærer i kongeriget, som ved mest om flipped classroom, hvorfor det naturligvis også godt kan betale sig at ofre hans inspirationshæfte bare en lille smule opmærksomhed, hvis man gerne vil blive lidt klogere på begrebet.

Nedenfor kan du se et eksempel på en video, som jeg har produceret i forbindelse med et flipped classroom-forløb i dansk omhandlende berettermodellen. Videoen er produceret på educreations.com, hvor man dog ikke gemmer sin video i en youtube-kanal (som nok er det mest almindelige), men citat Anders Schunk side 21 i hæftet ‘Flipped Classroom’:

“Det skyldes, at Educreations har sin egen videoplatform, hvor vores færdige videoer gemmes. Det gør som sådan ikke noget, da vi stadig får muligheden for at dele videoen med eleverne efterfølgende i form af et link, der henviser til det sted på educreations.com, hvor vores video ligger. Linket kan vi så kopiere og dele der, hvor vi er digitale med vores elever.”

Edeucreations er ret nemt at anvende – jeg har brugt værktøjet før. Det var dog fedt lige at blive mindet om det igen i hæftet af Anders Schunk. Du kan se min video ved at klikke på linket nedenfor:

https://www.educreations.com/lesson/view/berettermodellen/36379170/?ref=link

 

 

Be the first to comment on "Flipped classroom"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*