Kan sms bruges som et evalueringsværktøj i undervisningen?

Der findes pt. forskellige evalueringsværktøjer på nettet, som den enkelte lærer kan gøre brug af i forbindelse med evaluering en given undervisningssituation. I dette indlæg vil jeg nævne to værktøjer, som jeg finder særligt smarte, eftersom de i den grad gør brug af den digitale teknologi, der alligevel ofte findes i skoletasken.

Lad mig lægge ud med DR SMARTPOLL, som fungerer rigtig godt i forbindelse med IWB. Som lærer skal man inden timens begyndelse have oprettet en såkaldt smartpoll på dr.dk/host fx 3 spørgsmål til dagens lektie med 3 tilhørende svarmuligheder til hvert spørgsmål. Eleverne får så en kode eller et id, som de taster ind i det tilhørende felt på dr.dk/client (eleverne skal have deres egen device fx smartphone, tablet, pc’er osv.) – herefter er undersøgelsen i gang. Læreren kan nu styre slagets gang fra sin enhed fx lærerpc’en, der også styrer smartboardet. Det geniale er, at nu kan alle i klassen på smartboardet følge med i svarstatistikken.

Det andet og sidste værktøj, som jeg vil behandle i dette indlæg hedder Todaysmeet. Dette værktøj er et såkaldt backchannel. Kort fortalt handler det om, at man som fx klasse opretter et online rum, hvor man efterfølgende kan kommentere på undervisning, præsentationer eller projektfoløb, mens det foregår.

“Sitet fungerer lidt i stil med Twitter, hvor man kan indtaste 140 tegn pr. besked.”

Den lidt længere forklaring er, at man v.hj.a. Todaysmeet opretter et privat rum online, hvor man kan skrive korte beskeder og læse andres. Sitet fungerer lidt i stil med Twitter, hvor man kan indtaste 140 tegn pr. besked. Forskellen er, at man på Todaysmeet opretter rum, hvor kun udvalgte personer har adgang (man skal kende adressen for dette online rum). Derudover fastsætter man en tidsramme for varigheden af rummet. Det betyder, at man f.eks. kan vælge, at rummet kun skal eksistere i den uge, hvor man fx arbejder med et projekt. Derefter vil rummet blive lukket ned.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JUxlp_U8Ohc]

Det, efter min mening, interessante er, at Todaysmeet allerede er et værktøj, som finder anvendelse helt ned i indskolingen, se bare her.

Be the first to comment on "Kan sms bruges som et evalueringsværktøj i undervisningen?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*