Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Kom i gang med Flipped Classroom | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Kom i gang med Flipped Classroom

En af tidens helt store tendenser blandt undervisere på flere planer er begrebet “flipped classroom”, og jeg skal gerne indrømme, at jeg også er tiltrukket af denne måde at tilrettelægge undervisning på – jeg tror også, at jeg skal prøve det af i lidt større stil, end jeg hidtil har forsøgt mig med.

I den traditionelle skole, som de fleste af os kender og er fortrolige med, består timerne ofte af, at læreren kommer med et oplæg, hvor lektier gennemgås, og herefter præsenterer nyt stof for eleverne. I den resterende tid af lektionen øver eleverne sig så på det, der netop blevet gennemgået. Lektierne består som regel af at eleven skal “anvende viden” dvs. øve det, der blev fortalt i skolen som oftest ved at løse nogle opgaver, der så igen skal rettes i den førstkommende lektion. Hvis eleven ikke magter lektierne, er det ikke sikkert, at der er hjælp at hente. Dermed risikerer skolen og dermed læreren, at lektielæsningen på sigt opleves så frustrerende, at eleven til sidst helt opgiver det eller de pågældende fag.

flipped classroom

Hvis man så at sige flipper undervisningen, forbereder eleverne sig også hjemmefra. Men forskellen ligger i, at de arbejder ikke med at “anvende viden” gennem f.eks. opgave- og problemløsningsaktiviteter. Af samme vil langt færre elever opleve frustration over lektierne. Læreren står heller ikke længere ved tavlen og fortæller, eleverne sætter sig derimod ind i nyt stof ved fx at se lærerens tavlegennemgang eller kommenterede powerpoint hjemme på video eller gennem andre distribuerende medier. Eleverne kan se videogennemgangen alene eller sammen med andre over nettet.

Hvis eleverne har spørgsmål til indholdet af den sete videosekvens sendes det til underviseren, der herefter bedre  kan tilrettelægge undervisningen med udgangspunkt i de problemer, de enkelte elever oplever. Hermed frigives der mere tid i de enkelte lektioner til elevfordybelse i det givne stofområde. En anden gevinst ved flipped classroom er, at lærerens rolle i undervisningstiden ændres fra primært at være  formidler til mere at fungere som vejleder for de enkelte elevers læringsproces. Denne rolle kunne man kalde for læringsvejleder, hvilket i høj grad tiltaler mig.

Hvis du er blevet nysgerrig på begrebet “flipped classroom”, så tjek lige sitet flipperiet.dk ud.

Be the first to comment on "Kom i gang med Flipped Classroom"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*