Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Alle (gen)veje fører til Youtube! | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Alle (gen)veje fører til Youtube!

youtubeDen 26. januar bragte jeg her på bloggen et indlæg omhandlende genvejsfunktioner. Eller indlæg og indlæg der var vel (når ret skal være ret) mere tale om en slags avanceret genvej til et blogindlæg på Bro-Blog! Men har du nogensinde overvejet, at der også kan være genveje at finde på youtube.com?

Nej vel, men det er der faktisk. Måske tænker du, hvorfor det har relevans på en undervisningsblog? Svaret er enkelt. I disse smartboard-tider, hvor undervisningen ofte tager udgangspunkt i digitale læringstjenester, der bliver youtube også anvendt i stor stil.

Hvis man fx gerne vil indlægge en pause i den valgte youtube-sekvens, så bruger man bare tastaturets mellemrumstast (når du trykker på mellemrumstasten, pauser du videoafspilningen, og når du trykker igen, fortsætter afspilningen).

Såfremt man ønsker at springe i den valgte sekvens, så kan man med fordel bruge tastaturets taltaster til at springe en given procent frem i videoen. Trykker man ’1′ springes der prompte 10 procent ind i videoklippet, ’2′ går frem til 20 procent af videoens samlede længde – og sådan fortsætter det. Hvis du vil tilbage til videoens begyndelse, trykker du blot på 0′ (vær opmærksom på, at dette lille trick ikke virker med tastaturets numeriske taster, hvis du altså har sådan nogle).

Man naturligvis også spole i sekvensen i intervaller af 5 sek., det kræver blot, at man bruger tastaturets piletaster venstre/højre alt afhængigt af, hvorvidt man ønsker at spole frem eller tilbage i filmsekvensen.

Smart ik’?! I virkeligheden er det både enkelt, nemt og hurtigt. Det kan spare de fleste for en del fumletid med musen – særligt tricket med mellemrumstasten bruger jeg ret ofte selv.

Be the first to comment on "Alle (gen)veje fører til Youtube!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*