Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Lav dine egne undertekster til youtube-sekvenser | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Lav dine egne undertekster til youtube-sekvenser

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0CsY_5KDOqM]

Det har længe undret mig, hvordan man kunne sætte sine egne undertekster på en sekvens fra youtube. Nu ser det problem dog ud til at være løst – jeg har nemlig opdaget onlineværktøjet amara.org

Hvis man benytter videoer fra Youtube i sin undervisning, støder man jævnligt filmklip som ville være velegnede til undervisningsbrug, hvis der bare var danske undertekster på. Personligt har jeg altid været lidt fascineret af det der med underteksterne og deres betydning for den gode filmoplevelse. Lige så
tåkrummende pinlige de kan være i oversættelse og sprogbrug i nogle film, lige så dygtigt oversat og skarpe kan de være i andre tilfælde.

Men hvad kræver det egentlig at oversætte og skrive gode undertekster?

Det kan man helt gratis få en fornemmelse af med onlineværktøjet Amara. Jeg ved ikke, om personer bag filmklippet herover har brugt Amara.org som værktøj til at fremstille filmklippet, men det er bestemt ikke umuligt.

Jeg tænker, at Amara.org må kunne bruges i medie- og sprogfag.

Be the first to comment on "Lav dine egne undertekster til youtube-sekvenser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*