Brug nu den smartphone i undervisningen

smartphonekameraI dag var jeg sammen med en kollega i Flensborg på en dagstur med min 8. klasse. Vi var dernede i anledning af en såkaldt international dimension i den daglige sprogundervisning. Nu er jeg ikke sproglærer, så jeg var med i min egenskab af klasselærer.

Nok om det. Jeg har tit opfordret undervisere på min daglige arbejdsplads og her på bloggen til at gøre brug af elevernes smartphones i forbindelse med deres undervisning – alligevel møder jeg ofte afvisende attituder blandt mine kolleger på dette punkt. Jeg tror måske, at de afvisende attituder skyldes en usikkerhed i forhold til smarthones som medie i undervisningen. Derfor var min overraskelse også stor, da jeg af min kollega for lidt tid siden blev spurgt om jeg havde en idé eller to til vores Flensborgtur. Han var åben for alt, bare det indeholdt et stort element af samtale på tysk – rimeligt nok, eftersom Flensborg jo rent geografisk ligger i Tyskland.

Jeg måtte lige lægge hovedet lidt i blød, da jeg anså tyskfaget som en forhindring (jeg er ringe til tysk). Ret hurtigt kunne jeg dog se nogle muligheder, eftersom det han efterspurgte var nogle rammer for et fagligt forløb i tysk. Resultatet blev følgende opgave til eleverne, som var inddelt i grupper af 3-5 elever:

  • optag en film med jeres smartphone-kamera af 4 min. varighed
  • filmen skal omhandle kultur i Flensborg
  • filmen skal indeholde et interview på tysk med en tilfældig person fra gadebilledet

Da vi i bussen på vejen hjem fra Flensborg talte med eleverne gav langt de fleste udtryk for, at de fandt opgaven fed, spændende/anderledes og meget udfordrende at udføre. Alle elever gav ligeledes udtryk for, at deres resultat var blevet bedre end forventet samt det faktum, at de virkelig havde fået talt tysk. I skrivende stund har jeg endnu ikke set de færdige produkter, hvilket først vil ske i forbindelse med morgendagens program. Men det er planen, at vi vil uploade filmene til et lukket forum fx på skoletube, hvorefter vi naturligvis vil efterbehandle filmene med en snak om tankerne bag de enkelte film (evt. på tysk?!). Jeg forestiller mig, at denne idé sagtens kan finde anvendelse i forbindelse med sprogundervisning generelt. jeg tror under alle omstændigheder, at vi vil genbruge idéen i forbindelse med en studietur næste skoleår til Berlin.

For at give et indtryk af, hvad en film kunne omhandle, kommer her et kort klip produceret tidligere i dag med en smartphone (den smukke unge vært er min kollega):

[youtube=http://youtu.be/tufV2kWMYSA]

Be the first to comment on "Brug nu den smartphone i undervisningen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*