Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Liveminutes – samarbejde på en helt ny måde

LiveMinutes1Det seneste års tid har vi på min daglige arbejdsplads forsøgt os med online lektiehjælp – uden den store succes, eftersom eleverne ikke gjorde brug af tilbuddet, desværre. Der er sikkert mange grunde til dette, men én af grundene kunne være, at online lektiehjælp matcher dårligt med fastlagte tidspunkter.

Jeg ved ikke om grunden til den stærkt begrænsede succes (hvis man skal sige det pænt) skyldes ovestående. Men det kunne være et rigtigt godt bud på en årsag, tror jeg. Den problemstilling kan være løst, hvis man gør brug af det online mødeværktøj liveminutes.com – LiveMinutes er et værktøj, som man med fordel kan bruge i forbindelse med online møder. Værktøjet giver brugerne (som der kan være 20 af på en gang til et møde) mulighed for at kommunikere ved hjælp af video, chat og lyd, og for at samarbejde om udarbejdelse af noter. Der er også mulighed for at indsætte kommentarer i eksisterende dokumenter eller billeder som deles i værktøjet. Når et møde er afsluttet, kan man trække et referat ud og dele dette med andre.

liveminutes

LiveMinutes kan anvendes med det formål at understøtte elevernes samarbejde og dokumentere deres samarbejdsproces. Det kan fx anvendes i forbindelse med billed- og tekstanalyse, idet der er mulighed for at uploade et billede i det fælles rum, hvorefter man i fællesskab på fx klasseplan kan annotere det med kommentarer, for efterfølgende at gemme det samlede produkt i et referat.

LiveMinutes kan også bruges til at skrive fælles noter simultant, og der er mulighed for at tegne i fællesskab. Samtlige aktiviteter som foregår i rummet, kan efterfølgende eksporteres som dokumentation for processen. Som en lille fed feature er det muligt at forbinde sin Dropbox konto til LiveMinutes, hvorefter det er let at dele dokumenter herfra med de øvrige mødedeltagere.

Det bedste ved hele denne platformsuafhængige herlighed er, at det er gratis at oprette og bruge sin konto – vildt!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qHAB5NSP86Q]

Be the first to comment on "Liveminutes – samarbejde på en helt ny måde"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*