Slut med fornemmelser, forskningen viser

skolebørnDagen efter statsministerens pinlige optræden i DR’s nyhedsudsendelse “21 Søndag”, hvor hun nærmest kun kunne begrunde sin kommende folkeskolereform med ordene: “Min fornemmelse er …”, er det rart endelig at læse en artikel på Politikens netavis, som tager udgangspunkt i noget konkret forskning.

Under overskriften “Bilbørn lærer mindre i skolen” skriver journalisten Per Munch om resultatet af en ny stor underøgelse som den 23. november er blevet offentliggjort af forskningscentret OPUS. Undersøgelsen viser (kort fortalt), at børn som køres i bil til skole har sværere ved at koncentrere sig og dermed indlære nyt stof i forhold til de børn, som går, cykler eller bruger løbehjulet på deres vej til skolen.

børn som køres i bil til skole har sværere ved at koncentrere sig og dermed indlære nyt stof

Jeg synes faktisk, at det tankevækkende stof at fx madpakken og morgenmaden betyder mindre i forhold til indlæringen end som nævnt ovenfor motion eller det modsatte på elevens vej til skole. Du kan læse artiklen ved at klikke her.

Be the first to comment on "Slut med fornemmelser, forskningen viser"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*