En slags cloud-update

Mit forrige indlæg her på bloggen omhandlede cloudcomputing. Dette indlæg er lidt i samme boldgade. Jeg har nemlig ved et tilfælde opdaget en slags cloud-tjeneste, der på en enkel måde kan hjælpe dig med at holde dine programmer up-to-date gratis. Jeg ved ikke helt om det er en sky-baseret tjeneste. Det er i alle tilfælde enkelt og genialt.

Nå, jeg må hellere løfte sløret for hemmeligheden. Hemmeligheden hedder “Ninite.com“. Måske kender du allerede tjenesten? Jeg synes, at denne updater, som det jo reelt er, er helt igennem genial. Grunden til min begejstring skyldes ene og alene det helt afsindige enkle og meget overskuelige bruger-interface. Jeg vil vove den påstand, at man ikke kan gøre noget forkert.

Så er det blot at læne sig tilbage i møblementet, for nu klarer computeren resten uden de normalt evindelige spørgsmål, om vil fortsætte eller ej. Så bliver det vidst næppe nemmere?

Ninite.com udmærker sig ved, at man på sitet helt enkelt kan gå ind og klikke af, hvilke programmer/tjenester man gerne vil have installeret på sin device. Derefter downloader man ét samlet script, der henter og installerer det, man har vinget af på sitet. Programmerne/tjenesterne på ninite er inddelt i forskellige kategorier:

 • webbrowsers
 • messaging
 • media
 • runtimes
 • imaging
 • documents
 • security
 • filesharing
 • online storage
 • other/diverse
 • utilities
 • compression
 • developer tools

Som du måske kan ane ud af listen for kategorier, så er der tjenester nok at vælge mellem. Sidst jeg kiggede efter, var der i omkring 90 programmer/tjenester, som man altså frit kunne downloade. Når man har besluttet sig til, hvilke programmer vil have hentet ned, scroller man helt ned i bunden af sitet. Her finder man knappn “Get Installer”, som man trykker på. Herefter kommer til en ny side, hvorfra man kan downloade scriptet.  Så er det blot at læne sig tilbage i møblementet, for nu klarer computeren resten uden de normalt evindelige spørgsmål, om vil fortsætte eller ej.

En af de rigtig fede gevinster ved at bruge ninite er, at man slipper for alle de mere eller mindre åndsvage toolbars/værktøjslinjer, som normalt følger med installationen af programmer som Firefox, VLC, Picassa mfl. Så bliver det vidst næppe nemmere?

[vimeo http://vimeo.com/37007745]

Be the first to comment on "En slags cloud-update"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*