Lav dine egne spil til undervisningen

Hvis jeg bare kunne skræddersy mine egne læringss. Så ville min undervisning rykke på en helt ny måde. De tanker har de fleste af os nok haft fra tid til anden. Ofte falder ideen på manglende programmørevner. Men nu er det ingen undskyldning længere – løsningen hedder: PurposeGames.com

Purposegames (purpose betyder frit oversat “formål”) er en gratis service, der giver brugerne mulighed for at oprette brugerdefinerede spil, dele spil med hinanden, og spille spil. Der er groft sagt to stilarter af spil, som du kan oprette og spille på sitet. Den enkleste af de to stilarter er et temmelig grundlæggende multiple-choice spil. Den anden stil bruger billeder og kort, hvorefter man skal nævne de steder, som er repræsenteret ved stedsmarkører på enten billeder eller kort.

“Uanset hvad så ser jeg bestemt nogle muligheder i dette site.”

Purposegames giver spilskaberne fx læreren mulighed for at gøre deres spil offentlige eller private. Vælger man den private løsning, vil det kun være de personer, du sender invitationer til, som vil være i stand til at spille netop dit spil. Uanset hvad så ser jeg bestemt nogle muligheder i dette site. I stedet for at benytte spil designet af andre, der ikke kender lige nøjagtig din undervisning, så kan du med dette site skabe et lærerigt spil, der passer til din undervisningssituation. Du kan bruge sitet til at lade dine elever skabe spil til deres klassekammerater, der så kan spille de nye spil som en aktivitet i sig selv –  jo, jeg synes, at dette site giver nogle nye perspektiver og muligheder i forhold til digital inddragelse i undervisningen. Du kan prøve Eftersidderens spil om de danske ministre ved at klikke her.

Prøv det af og smid gerne en kommentar til dette indlæg.

1 Kommentar på "Lav dine egne spil til undervisningen"

  1. Purpose Games kan varmt anbefales – har selv brugt det med mine elever med stor succes!
    Vi gjorde det at vi først byggede en billedcollage på en powerpoint- eller Smart Notebook-side > tog et skærmbillede af collagen > gemte og uploadede billedet til Purposegames og satte hotspots på billedet med tilhørende spørgsmål og svar.
    Jeg har skrevet et indlæg på Skolestuen om hvordan man bruger værktøjet: http://skolestuen.blogspot.dk/2010/10/lav-jeres-egne-quizzer.html
    Eksempler på de spil vi har lavet kan ses her: http://www.purposegames.com/profile/63724/games

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*