Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Læse- og skrivestøtte på iPads | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Læse- og skrivestøtte på iPads

Ugens gæsteblogger er Casper Wittorff. Casper er uddannet dataingeniør og ar-
 bejder i dag som leder af en udviklingsafdeling hos Mikro Værkstedet, hvor en
 masse dygtige mennesker med mange faglige forskelligheder frembringer soft-
 wareprodukter til blandt andet de danske skoler i samråd med brugere og eksperter udefra. Heriblandt produkter som CD-ORD og IntoWords.

Af Casper Wittorff,

Den 13. september 2012 udkom IntoWords til iPad. Modtagelsen har været overvældende på flere punkter: IntoWords har den første måned været downloaded så mange gange, at den i gennemsnit har været placeret som den anden mest populære app på Apples hitliste over gratis apps til uddannelse. Den har fået flere gode anmeldelser og den er sågar blevet nomineret som årets app hos Mobil Awards og hos Danish App Awards. Men hvorfor blev IntoWords, som den blev? Følgende giver et begrænset men dog alligevel et indblik i nogle af de overvejelser, der ligger til grund for udformningen af IntoWords.

Hvad er IntoWords til iPad?

Kort fortalt er IntoWords er et personligt og intuitivt læse- og skriveværktøj for alle, der ønsker oplæsning af tekster eller skrivehjælp i form af relevante ordforslag på dansk og engelsk. IntoWords kan bruges som en personlig sekretær i skolen, på jobbet, under uddannelse eller privat – eller som et kompenserende eller pædagogisk redskab i undervisningen. Læs mere her.

Hvad har været i fokus under udviklingen?

Nogle af de ting der har været i fokus i udviklingen af IntoWords, har været følgende områder:

  • Indbydende og til alle
  • Intuitivt og enkelt
  • Høj kvalitet

Indbydende og til alle

IntoWords er ikke kun til børn eller kun til voksne, kun til ordblinde eller kun til skolebrug. IntoWords er til mange forskellige mennesker i forskellige aldre og i forskellige situationer. Vi er mange, som gerne vil have støtte, når vi skal skrive eller læse tekster på enten dansk eller engelsk, og det uanset om det er i skolen, på arbejdet eller derhjemme. IntoWords er derfor udformet så brugergrænsefladen virker indbydende og lækker for ’alle’. Der er eksempelvis valgt en læsevenlig skrifttype, som er æstetisk flot og harmonisk, hvilket vil appellere til de fleste.

Intuitivt og enkelt

IntoWords er et ’værktøj’, og værktøj må gerne være let at gå til og effektivt at anvende, og derfor er IntoWords udformet på en enkelt og intuitiv måde. Udover egen ekspertise på området, har der været lyttet en del til brugernes ønsker. Det har blandt andet betydet, at funktioner som stemmehastighed og ’start/stop oplæsning’ har fået en central og let tilgængelig placering i toppen af skærmen. Men også listen med ordforslag er lavet på to valgfri måder, der hver har sine styrker. Vises ordforslagene eksempelvis i bunden af skrivefeltet, så vil der være let (og kort) adgang til dem fra tastaturet samtidig med at ordlisten ikke virker visuel forstyrrende i teksten, der skrives. Arbejdes der med tekster på tværs af flere app’s, fx hvis der søges på nettet, så vil man let kunne kopiere tekst over fra browseren til den tekst, man arbejder med i IntoWords.

Høj kvalitet

Lækkert design og gode brugsmønstre gør det ikke alene. En af de største styrker i IntoWords er den høje kvalitet i ordslagene og i oplæsningen. IntoWords er baseret på den intelligente sprogteknologi fra det kendte pc-værktøj CD-ORD. IntoWords brugere vil derfor opleve samme høje kvalitet i ordforslagene på iPad, som der allerede kendes fra CD-ORD på PC. Selvom iPad-platformen giver sine begrænsninger, så er det lykkedes, at få lavet to helt egenudviklede talesynteser af god kvalitet – en på dansk og en engelsk. Som en detalje kan nævnes, at den kendte skuespiller Claire Ross Brown har lagt stemme til sidstnævnte talesyntese.

Læs om flere af funktionerne i IntoWords her.

Prøv IntoWords GRATIS

Har du en iPad 2 eller nyere så kan det varmt anbefales at prøve IntoWords. Det kan gøres GRATIS  frem til 1. april 2013. Det eneste du skal gøre, er at hente IntoWords i App Store her, så er du kørende med det samme.

Der kommer mere…

På baggrund af den første feedback er det allerede besluttet at tilføje endnu mere. Læs mere om det her. Følg med i nyheder om IntoWords på Facebookmikrov.dk eller på scoop.it/t/laese-og-skrivestoette

Be the first to comment on "Læse- og skrivestøtte på iPads"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*