Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 182

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 189

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wptouch/core/admin-load.php on line 106
Sproghjælp i lommeformat | Eftersidderen
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Sproghjælp i lommeformat

Ugens gæsteblogger er Morten Iversen, Morten er uddannet lærer fra 
Aalborg Seminarium, og underviser til daglig på Mariager Efterskole. 
Han har en forkærlighed for samfundsfag og ny teknologi. Når der er 
tid til overs, blogger han om livet som mand, ægtefælle og far i det 
21. århundrede på www.mandmigop.dk

Af Morten Iversen,

Skal der være bindestreg? Hvordan er det nu med startkomma? Ligge, lægge, for, får, hans og sin? Slå det op i retstavningsordbogen… eller brug den nye app. SprogHjælp fra Dansk Sprognævn.

Mobiltelefonen kan mere og mere inddrages i undervisningen, fordi der kommer flere og flere apps, der gør det enkelt at finde og overskue begrænset information. SprogHjælp fra Dansk Sprognævn er ikke en undtagelse, det er en nyttig lommekammerat i danskundervisningen. Når man åbner SprogHjælp, som findes til både iPhones og androidtelefoner, kommer der en liste med 29 forskellige regler fra dansk grammatik, som oftest volder eleverne problemer. Under hvert punkt findes der en udførlig og overskuelig forklaring på reglen samt eksempler. Ganske som i retstavningsordbogen.

SprogHjælp giver også mulighed for at sende indholdet videre, så hvis man benytter maillister i en klasse, så kan man hurtigt sende en grammatisk regel til en enkelt elev eller en hel klasse. Det modtages som et link til en pdf-side med samme indhold.

Pris: kr. 0

Fordele:

  • Kan benyttes fra mellemtrinnet og langt ind i gymnasietiden
  • Det er praktisk og konkret hjælp lige ved hånden for eleverne
  • Man undgår at “den anden klasse har retstavningsordbogen” (kombineret med app’en fra ordbogen.com har man vist alle de basale informationer fra den klassiske grønne ordbog)
  • Benyttelsen af apps frem for bøger tager udgangspunkt i elevernes univers.

Ulemper:

  • Eftersom telefonen ikke må medbringes til eksamen (endnu), lære eleverne at søge hjælp et sted, de ikke kan benytte til eksamen.
  • Der er ingen søgefunktion – så længe der kun er 29 punkter på listen er det overskueligt nok, men hvis der kommer udvidelser, vil en søgefunktion være ønskværdig.

SprogHjælp i Android Market – klik her & SprogHjælp til iPhone – klik her

Be the first to comment on "Sproghjælp i lommeformat"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*