Dropbox

Jeg har efterhånden været hooked på Dropbox.com et stykke tid nu. Jeg tror faktisk, at de fleste af mine kolleger er klar over, at jeg er glødende fan/bruger af den netbaserede lagringstjeneste Dropbox.

Jeg har takket være Dropbox adgang til de samme filer, uanset hvilken af pc’er, jeg arbejder på – det er totalt underordnet, om jeg er hjemme, på arbejde, på biblioteket eller et helt fjerde sted. Hvis jeg så ovenikøbet installerer det lille stykke software, som tjenesten udbyder, så har jeg også adgang til filerne på pc’ernes harddiske, ikke kun ude i “skyen” – GENIALT! Hermed beskyttes jeg for bøvlet med at flytte filer, og jeg har altid mindst en sikkerhedskopi (hvis jeg ellers har været online). Oven i hatten kan jeg også kigge med på min smartphone, eftersom Dropbox også har udviklet en app til både Apple og Android.

Det gode er, at filerne opbevares i samme form, altså Word som Word, Excel som Excel etc. Det er ikke som med Googles kontorpakke på nettet, Google Apps, hvor der sker en konvertering til Googles egne formater (og det er ikke altid problemfrit). Opdaterer jeg en fil i den særlige Dropbox-mappe på min bærbare reflekteres det i Dropbox-skyen, og når min smartphone kommer på nettet, opdateres fra skyen ned telefonens Dropbox-mappe. Jeg kan samtidig se historikken ude hos Dropbox.
Når andre skal kunne tage et kig i en fil, går jeg ud i Dropbox-skyen og klikker på “Share” for den pågældende fil eller mappe. Og så anfører jeg personens mailadresse og skriver en lille besked. Modtageren kan derefter logge sig ind, læse og printe indholdet.

Undervisningsmæssigt har flere af mine elever allerede opdaget fordelen. Tidligere gemte de opgaver/dokumenter på skolens server, hvor de så var afhængige af hinandens fremmøde – dette gælder ikke længere, hvor de bruger  dropbox.

Share

Be the first to comment on "Dropbox"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*