Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Sønderjyllands historie – en ny portal?!

Jeg ved ikke helt hvorfor, at jeg i øjeblikket har en eller anden dille med websites, der kan bruges i forbindelse med undervisning i faget historie. Måske er det en tilfældighed? Tilfældighed eller ej, så opdagede jeg i går, at Museum Sønderjylland, Historisk samfund for Sønderjylland, Grænseforeningen og CFU Syd i Aabenraa i fællesskab har lanceret en i undervisningsmæssige sammenhænge spændende portal om Sønderjyllands historie.

Sønderjylland som port til Europa har op gennem historien haft en særdeles vigtig betydning, og gemmer af samme årsag på flere spændende nøgler til Danmarkshistorien. En vigtig nøgle til den sønderjyske selvforståelse omhandler tabet af landsdelen i 1864 og derfor også genforeningen, hvor Danmark fik Sønderjylland tilbage i 1920 efter en  folkeafstemning. Sønderjylland har således magtpolitisk og økonomisk flere gange spillet en væsentlig rolle, og har været skueplads for adskillige krige gennem tiden. På samme måde er den sønderjyske historie også bygget på en art anderledeshed ved at være placeret i et grænseområde med egne hertugdømmer, grænselandsproblematikker og som nævnt en periode som tysk provins. Få et spændende indblik i den sønderjyske historie fra vikingetid til nutid med din klasse med den nye portal.

Portalen hedder slet og ret “Sønderjyllands historie” og forsøger at formidle den sønderjyske historie ud fra forestillingen om den lille historie i den store. Sitet indeholder elevopgaver, der er tilrettelagt ud fra Fællesmål II, historiekanonen og som noget helt nyt den digitale læring.

“Udover selve elevdelen er der også et flot materiale til læreren i form af lærevejledninger og ressourcer til hverdagen.”

Sitet indeholder en stor mængde billeder både af historiske og nutidige fotos, som eleverne kan inddrage de produkter, sitets elevopgaver lægger op til. Derudover er der opgaver til aktiviteter ud af huset, fx er der et færdigt undervisningsforløb til et museumsbesøg plus forslag til, hvordan en tur blandt mindesten kan bruges i den daglige undervisning. Udover selve elevdelen er der også et flot materiale til læreren i form af lærevejledninger og ressourcer til hverdagen. Dette vil utvivlsomt gøre det lettere at inddrage læremidlet for den enkelte lærer i hverdagens undervisning.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sTe-JBO0vmA&feature=related]

Share

1 Kommentar på "Sønderjyllands historie – en ny portal?!"

  1. Det lyder som en super side, tak for tippet

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*