Valgfag om bl.a. web 2.0

Måske har du fulgt med her på bloggen gennem længere tid? I så fald vil du være helt på det rene med, at undertegnede og en kollega i det kommende skoleår skal stå for et valgfag på vores skole omhandlende digital foto og web 2.0-teknologi. Men hvad kommer faget helt nøjagtigt til at indeholde?

Tja, det spørgsmål har hængt i luften i et par måneder efterhånden, men nu har vi programmet på plads. Jeg vil naturligvis ikke løfte sløret 100% for programindholdet i dette indlæg, eftersom vi forbeholder os retten til at ændre i vores program. Jeg vil dog alligevel afsløre en smule af indholdet.

“Slutteligt håber vi, at vi til en morgensamling kan præsentere resten af overbygningen for en lille filmteaser om valgfaget.”

Eleverne skal i forløbet, der strækker sig over 12 uger bl.a. arbejde med:

  • Det tekniske omkring det gode fotografi via en simulator (http://camerasim.com/camera-simulator/)
  • Fotoredigering i GIMP
  • Prezi – et anderledes præsentationsværktøj
  • Webetik via Det Digitale Spejl (www.detdigitalespejl.dk)
  • Søgemaskinen Google – tips og tricks til optimale søgninger
  • Netværksdannelse – hvorfor FB, Twitter og/eller weblogs?

Ovenstående er som sagt blot nogle af de ting, som vi har planlagt, at eleverne skal arbejde med. Vi har naturligvis flere andre ting i støbeskeen fx musikvideoprod. både med stills og levende billeder, hvor planen er, at den såkaldte greenscreen-teknologi skal inddrages. Endelig har vi besluttet at oprette en weblog, hvor 3 elever efter hver undervisningsgang forfatter et indlæg om dagens program.

Slutteligt håber vi, at vi til en morgensamling kan præsentere resten af overbygningen for en lille filmteaser om valgfaget. Det vil naturligvis være sjovest, hvis denne teaser er prod. af elever fra valgholdet – nu må vi se!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=mOel073A9Fs]

Share

2 Kommentarer på "Valgfag om bl.a. web 2.0"

  1. Tør man spørge, hvilket program I har lavet videoen her i? Er det også en web2 app?

    • Man må gerne spørge, men jeg kan ikke lige pt. give et klart svar, da videoen er strikket sammen af min makker. Det er dog ikke en web2.0-app. Jeg vil gerne undersøge sagen, og vende tilbage senere med et mere brugbart svar.

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*