Smartpolls i undervisningen

Kunne det ikke være fedt at kickstarte din undervisning med en såkaldt poll (hurtig tilkendegivelse online) fra eleverne omhandlende eksempelvis elevernes forhåndsviden om et givent emneområde?

Faktisk eksisterer denne mulighed, hvis din skole abonnerer på dr/skole (det kan du finde ud af ved at logge dig ind med dit UNI-login på EMU). Så mangler du en nem måde at lave en afstemning i klassen? DR Smartpoll er et live afstemningsmodul til smartphones, PC og interaktive tavler, hvor du som underviser kan oprette din egen afstemning til klassen online. Eleverne stemmer så via mobilen (smartphone), og afstemningsresultaterne vises samtidig på klassens interaktive tavle. Kun fantasien sætter grænser for jeres afstemninger.

Det er da snedigt og helt sikkert anvendeligt i mange undervisninssammenhænge. Samtidig er det også en ny måde at inddrage smartphones i undervisningen på.

En anden måde kunne være at oprette en afstemning hos polldaddy.com, det er temmelig nemt at gå til – du kan se mit eksempel nedenfor:

[polldaddy poll=5203064]

Problemet med den service, som polldaddy udbyder, er, at den skal integreres i et eksisterende website som fx en blog. DR Smartpoll har den fordel, at eleverne her og nu kan gå i gang – de skal blot fiske mobilen op af lommen. Jeg ville med polldaddy blot illustrere, at der findes flere muligheder for at lave såkaldte polls til den interaktive undervisning. Det er i alle tilfælde et emnefelt, som jeg har tænkt mig at undersøge nærmere i det kommende skoleår, eftersom der næppe hersker tvivl om at aktiv elevdeltagelse vil gøre god interaktiv undervisning endnu bedre!

Share

Be the first to comment on "Smartpolls i undervisningen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*