Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Jeg glæder mig i denne tid … nu ved jeg ferien kommer

Overskriften stammer fra Peter Fabers legendariske historie “Peters jul” tilbage fra 1866. I dette indlæg er indledningen dog omskrevet en smule. Dér, hvor prikkerne står kunne der måske stå lidt om afgangsprøverne?! Det er i alle tilfælde afgangsprøver, som dette blogindlæg skal handle om.

Enhver, der har prøvet at føre elever til afgangsprøven, ved, at det er et temmeligt stort og omfattende arbejde. Selve prøven er næsten det mindste af det hele – hemmeligheden bag de gode prøver, ligger i arbejdet med de “perfekte” prøveoplæg. Som sagt er arbejdet med at forberede prøveoplæg omfattende, derfor vælger mange tit at lade sig inspirere af, hvad andre før dem har gjort. Der er mange måder at finde inspiration til dette arbejde på.

“Oplæggene tager udgangspunkt i klip fra DR’s egne arkiver, og kombinerer klippene med andre kilder. Der er mellem 8 og 15 prøveoplæg til hvert  af de tre fag, i alt 34 styks.”

I 2012 er det for første gang muligt for eleverne at bruge internet under forberedelsen til de mundtlige afgangsprøver – hvorfor så ikke gøre det? Sitet, DR Skole, har derfor lavet en række prøveoplæg til kristendom, samfundsfag og historie. Oplæggene tager udgangspunkt i klip fra DR’s egne arkiver, og kombinerer klippene med andre kilder. Der er mellem 8 og 15 prøveoplæg til hvert  af de tre fag, i alt 34 styks. Oplæggene er lavet i samarbejde med erfarne faglærere. Spørgsmålene er udvalgt og formuleret, så de stemmer overens med slutmålene for 9. klasse.

Klippene varighed varierer fra 1 til 5 minutter, og DR Skole har forsøgt at udvælge klippene med omhu således, at sværhedsgraden ikke bliver for høj. Samtidig skal klippene give mulighed for en længere samtale, ganske som klippene skal give eleverne mulighed for at vurdere og perspektivere deres prøve – med andre ord er det en rimelig kompleks udfordring, som DR Skole har forsøgt at løse. Klippene stammer både fra nyhedsudsendelser, dokumentarprogrammer og fiktionsprogrammer sendt på DR. Udover klippene indeholder oplæggene også billeder og faktatekster. Oplæggene er tilgængelige i PDF-format, der er lige til at printe ud og bruge til prøven.

“Klippene stammer både fra nyhedsudsendelser, dokumentarprogrammer og fiktionsprogrammer sendt på DR. Udover klippene indeholder oplæggene også billeder og faktatekster.”

For at sikre lærerne mod elevers “snagen” i oplæggene, så er disse gemt bag UNI-login. Det er kun UNI-login, der tilhører lærere, som giver adgang til materialet. Det eneste, der kræves, er, at din skole er tilmeldt DR skole, hvilket vel næsten alle kongerigets grundskoler og gymnasier er.

Share

Be the first to comment on "Jeg glæder mig i denne tid … nu ved jeg ferien kommer"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*