Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/eftersidderen.dk/public_html/wp-content/plugins/wordpress-ping-optimizer/cbnet-ping-optimizer.php on line 477

Nu er jeg jo ikke læsevejleder

Nu er jeg jo ikke læsevejleder, hvilket der helt sikkert er mange, der skal være glade for. Af samme grund har det mere end én gang slået mig, at jeg ikke ved nok om begrebet “faglig læsning”.

Jeg har naturligvis forsøgt at være “oppe på dupperne”, når skolens læsevejleder har undervist mig og andre kolleger i begrebet. Alligevel har jeg ofte siddet tilbage med en uklar fornemmelse – hvad dækker begrebet helt nøjagtigt over? Hvad kan jeg som faglærer gøre i den sammenhæng? Jeg har med andre ord savnet nogle konkrete tips eller råd til, hvordan jeg kan dæmme op for begrebet i min daglige undervisning.

“Hvad dækker begrebet helt nøjagtigt over? Hvad kan jeg som faglærer gøre i den sammenhæng?”

Jeg ved ikke, hvorvidt jeg er den eneste, der har haft disse bekymringer? Jeg nægter dog at tro, at min usikker i forhold til begrebet “faglig læsning” er et enestående tilfælde. Derfor besluttede jeg mig for at undersøge begrebet på nettet, her er, hvad jeg fandt:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dHJC-lML07Q&feature=related]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=nb3kVkVQ_0c&feature=relmfu]

I det første videoklip refereres der til Cooperative Learning – hvis du er helt blank på dette område, så læs denne artikel fra sitet blivklog.dk, dette site er bestemt også et besøg værd i jagten på at blive klogere på faglig læsning. Hvis du derimod gerne vil vide mere om begrebet “læse-teater” (som omtales i det nederste videoklip), så klik her.

En ting kan jeg dog godt slå fast. Jeg føler mig bestemt mere klar på begrebet “faglig læsning” efter, at jeg har set de ovenstående videoklip – nogle af de nævnte teknikker skal helt sikkert prøves.

Share

1 Kommentar på "Nu er jeg jo ikke læsevejleder"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*